PERSBERICHT: Gipfelstammtisch® naar Folx TV

De kogel is door de kerk; presentator Wijbrand van der Sande maakt, samen met zijn tv-programma “Gipfelstammtisch”®, de overstap naar het populaire tv-station “Folx TV” van het Folx Network.

Het huidige 6e seizoen van “Gipfelstammtisch”® is bijna afgelopen (er komen nog 2 afleveringen) en de eerste opnamedata voor seizoen 7 zijn al bevestigd, maar achter de schermen gebeurde er de laatste maanden heel wat.

De afgelopen twee jaar werd “Gipfelstammtisch®” in Oostenrijk uitgezonden op “Stimmungsgarten TV”, maar daar komt vanaf het komende seizoen een einde aan.

 

“Het speelde al een tijdje door mijn hoofd,” aldus presentator Wijbrand van der Sande. “De afgelopen zes seizoenen heb ik heel plezierig samengewerkt met platenmaatschappij Tyrolis Music.  Zij leverden wekelijks de videoclips en de artiesten aan voor de 42 afleveringen die mijn team en ik jaarlijks produceren, maar als presentator wil ik neutraal zijn. Voor mij maakt het absoluut niet uit welke artiest aan welke maatschappij verbonden is. Een goede artiest is een goede artiest en een goed nummer is een goed nummer. Ze zijn allemaal welkom. 

 

Dit heeft ertoe geleid dat ik gisteren persoonlijk naar Oostenrijk gevlogen ben om vandaag mijn langjarige zakenpartner Christian Rasinger, directeur van Tyrolis Music en Stimmungsgarten TV, te vertellen dat ik en mijn team vanaf komend seizoen niet op deze voet verder willen.  Het was een goed gesprek. Niet makkelijk, maar vol wederzijds respect. En zo hoort het ook als je al 21 jaar goed samenwerkt.

We hebben daarop besloten ieder zijn eigen weg te gaan.  Tyrolis Music en Stimmungsgarten TV gaan vanaf eind juni zonder mij verder en ik verhuis met “Gipfelstammtisch”® naar het Folx Network. Laat ik hier gelijk heel duidelijk zijn, want iedereen heeft altijd de wildste verhalen, en zeker in onze branche is dat schering en inslag, maar Christian Rasinger, Tyrolis Music, Stimmungsgarten TV en ik hebben absoluut geen ruzie. Integendeel. Op het gebied van muziek en radio, blijven we goed samenwerken, maar op TV gebied is het na 6 jaar gewoon op.  Mij rest niets anders dan Christian en zijn team met groot respect te bedanken voor alle mooie dingen die we de afgelopen jaren met elkaar beleefd en bereikt hebben.”

 

Van der Sande vervolgt: “Begin dit jaar heb ik zelf contact opgenomen met Sebastjen Artic, directeur van Folx Network. Folx TV is momenteel qua populariteit en zendbereik voor wat betreft muziek en een programma zoals “Gipfelstammtisch”®, een ontzettend groot platform.

Een paar maanden geleden ben ik naar het zuiden van Duitsland gereden en heb daar met Sebastjen gesproken.  Na een aantal weken flink nadenken en het gesprek bij Tyrolis Music van vanmorgen, heb ik vanmiddag de knoop doorgehakt en zal, als eigenaar en producent van het programma “Gipfelstammtisch”®,, met Folx TV het avontuur aangaan. Dat zal mijzelf en “Gipfelstammtisch”® na 6 seizoenen een enorme energieke impuls geven.  Ik ben dankbaar voor de afgelopen 6 jaren, maar zie ook uit naar de jaren die komen gaan.

 

Natuurlijk blijft het televisieprogramma exclusief verbonden aan de Wilder Kaiser Regio in Tirol en de opnames zullen altijd plaatsvinden in Ellmau op de geliefde “Rübezahl Alm”, waar de ondertussen beroemdste Stammtisch van Oostenrijk staat. In de zomermaanden maken wekelijks heel wat fans de tocht naar boven om het personeel van de “Rübezahl Alm” te vragen waar de tafel staat, waar Wijbrand altijd aan zit met de artiesten. 

 

Eind juli staan de eerste opnames gepland van het nieuwe zevende seizoen “Gipfelstammtisch”®, wat met 42 nieuwe afleveringen vanaf begin september op TV zal starten.


Gipfelstammtisch® - Die Erfolgssendung aus Ellmau

Midden op een Tiroler bergalm nodigt presentator Wijbrand van der Sande bekende artiesten uit om met hem, in hun eigen omgeving aan een vrolijk gedekte Oostenrijkse tafel, te vertellen over onder andere hun leven, gebruiken en tradities.

Achtergrondzaken waardoor de kijker een andere kant van de artiesten te zien krijgt. De gesprekken worden omlijst met videoclips uit de Alpenlanden en natuurlijk ook muziek van henzelf.

Inmitten einer Tiroler Bergalm lädt Moderator  Wijbrand van der Sande bekannte Künstler ein, um mit ihnen in ihrer eigenen Umgebung an einem fröhlich gedeckten österreichischen Tisch über ihr Leben, Bräuche und Traditionen zu sprechen.

Ein Blick hinter die Kulissen, damit der Betrachter eine andere Seite der Künstler kennen lernen kann. Die Gespräche werden mit Videoclips aus den Alpenländern und natürlich auch mit der Musik der Gäste umrahmt.


Info- und Sendezeiten Gipfelstammtisch® 

Gipfelstammtisch® is naar een idee van Wijbrand van der Sande en wordt geproduceerd door WIJSA Entertainment in samenwerking met Tourismusverband Ellmau am Wilder Kaiser, Rübezahl Alm en Tyrolis Music. Het programma wordt op verschillende tv stations uitgezonden in Europa.

 

De eerste zes seizoenen bestonden samen uit 238 afleveringen.

Het zevende seizoen Gipfelstammtisch® wordt in 2024 opgenomen en bestaat uit 42 nieuwe afleveringen.

Voor 2025 zijn er 42 afleveringen bevestigd.

 

Twente TV - Iedere zondag om 10:00, 13:00, 15:00 uur

TV Ellef - Iedere zondag om 10:00, 13:00 en 16:00 uur

Stimmungsgarten TV - Iedere vrijdag om 20:00 uur

Gute Laune TV - Iedere maandag om 21:15 uur

Amazon Prime - On demand

U1 TV - Iedere vrijdag om 20:05 uur

Alpenwelle TV - Iedere zondag om 20:00 uur

 

Meer zenders volgen.

Gipfelstammtisch® ist eine Idee von Wijbrand van der Sande und wird von WIJSA Entertainment in Zusammenarbeit mit dem Tourismusverband Ellmau am Wilder Kaiser, der Rübezahl Alm und Tyrolis Music produziert. Die Sendung wird auf verschiedenen Fernsehsendern in Europa ausgestrahlt.

 

Die ersten sechs Staffeln umfassten 238 Episoden.

Die siebte Staffel Gipfelstammtisch® wird 2024 aufgezeichnet und besteht aus 42 neuen Episoden.

Für 2025 sind 42 Episoden definitiv bestätigt.

 

Twente TV - Jeden Sonntag um 10:00, 13:00, 15:00 Uhr

TV Ellef - Jeden Sonntag um 10:00, 13:00, 16:00 Uhr

Stimmungsgarten TV - Jeden Freitag um 20:00 Uhr

Gute Laune TV - Jeden Montag um 21:15 Uhr

Amazon Prime - On demand

U1 TV - Jeden Freitag um 20:05 Uhr

Alpenwelle TV - Jeden Sonntag um 20:00 Uhr

 

Meer Fernsehsendern werden hinzugefügt