• Gipfelstammtisch - Iedere zondag op TV Oost met Wijbrand van der Sande.
  • Luister Radio SchlagerNL en win te gekke prijzen! - Wir sind Schlager!
  • Avondje uit? De live shows van "Schlager.nl" en "Spiel mir einer!" zijn mooier dan mooi!
  • Een Benelux abonnement voor de Stadlpost regel je natuurlijk via Schlager.nl
  • Zelf een feest of evenement organiseren? Dan boek je artiesten via het Stimmungsburo van Schlager.nl

Frühsommer bei Kathrin & Peter im Oberlausitz

In 2009 zijn we op vakantie geweest naar het fenomenale hotel Quirle Häusl van het beroemde en geliefde Schlagerduo Kathrin & Peter. Heel vaak kregen we de vraag of we ooit nog eens terug zouden gaan en dat moment is nu aangebroken.

De Oberlausitz. Wellicht één van de mooiste en meest ongerepte stukjes Duitsland. Gelegen in het uiterste oosten, dichtbij het drielandenpunt met Tsjechië en Polen.

In het plaatsje Waltersdorf - Wildschönau ligt het Quirle Häusl. Daar waar je thuis bent bij vrienden in een uiterst muzikale omgeving van viersterren kwaliteit.

Het geliefde Schlager Duo Kathrin & Peter, bekend van "Immer wieder sonntags", "Musikantenstadl", "Wenn die Musi spielt", ARD, ORF, SWR en nog veel meer, ontvangen je gastvrij met hun team in hun hotel en het zal je werkelijk aan niets ontbreken.


Het Reisprogamma

Dag 1 - Dinsdag 28 juni 2022

Vandaag vertrekken we naar Waltersdorf - Wildschönau in de Oberlausitz. De comfortabele touringcar van Brookhuis Busreizen brengt je, vanaf de opstapplaats in Nederland, veilig naar hotel Quirle Häusl.  's Avonds geniet je na aankomst van een heerlijk diner in het hotel.

 

Dag 2 - Woensdag 29 juni 2022

Het wordt een bijzondere dag. Vandaag brengt de bus je naar het dichtbij gelegen plaatsje Zittau. Precies op de grens met Polen. Daar wordt je gebracht bij het station van de Zittauer Dampflok. Een stoomlocomotief die rijdt via een smalspoorbaan dwars door het Zittauer gebergte. In het plaatsje Oybin stappen we uit en wordt je door een ander treintje omhoog gereden naar Oybin Alley in de Zittauer Ritterschlucht. In dit oude klooster en ruïne wordt je door kasteelvrouwe Simone rondgeleid waarna je uitgenodigd wordt voor middeleeuwse versnaperingen.

Na afloop staat onze eigen bus te wachten en zal je weer naar het hotel gebracht worden.

Na het diner hebben we een muzikaal hoogtepunt voor je in petto.

De Musikantenkönig van "Immer wieder sonntags" 2017, Johannes Weindl, komt speciaal voor jou naar de Oberlausitz en zal een avondvullend privé optreden geven waarbij STIMMUNG met hoofdletters geschreven wordt.

Dag 3 - Donderdag 30 juni 2022

We doen het deze ochtend rustig aan. Je hebt uitgebreid de tijd om Waltersdorf - Wilschönau te ontdekken. Misschien een ochtendwandeling met Wijbrand? Of bezoek het winkeltje EenFüftsch tegenover het Hotel.

's Middags komen Kathrin & Peter speciaal voor jou optreden tijdens een Frühsommer Konzert.

Het wordt een feest der herkenning en bij mooi weer vindt dit bijzondere optreden buiten plaats.

Na het diner heb je de avond voor jezelf en kun je heerlijk genieten van al het moois dat hotel Quirle Häusl te bieden heeft.

 

Dag 4 - Vrijdag 1 juli 2022

We rijden vanochtend op tijd weg bij het hotel, want vandaag bezoek je de hoofdstad van Tsjechië; Praag. Het is een ongelofelijk mooie stad die je van de ene verbazing in de andere zal laten vallen.

Het grote stadsplein met de wereldberoemde atoomklok en de Keizer Karel brug die je kunt bereiken door de gezelligste steegjes. De bus zet je dicht bij het centrum af en haalt je daar ook weer op.

Wij weten het zeker dat je op de terugweg zult zeggen: "Praag is fantastisch!"

Na het diner in het hotel hebben we een heuse "Oud Hollandsche Spelletjesavond" voor je in petto.

Wat het precies is, verklappen we nog niet, maar het wordt zeker weten "ouderwetsch gezelligh".

Dag 5 - Zaterdag 2 juli 2022

Eén van de zwaarst getroffen steden in de tweede wereldoorlog in de voormalige DDR was Dresden.

Die stad aan de Elbe gaan je vandaag bezoeken.  De opnieuw opgebouwde Frauenkirche moet je echt van buiten én van binnen gezien hebben, maar ook de Semperoper, de Gemäldegalerie en de historische binnenstad zijn ongelofelijk mooi.  Dresden is meer dan de moeite waard en door haar zeer oostelijke ligging in Duitsland een stad die vaak door toeristen "overgeslagen" wordt. Terwijl juist dat heel erg zonde is.

Vanavond na het diner hebben we een spetterende finale voor je geregeld in het Quirle Häusl.

Onze eigen Nederlandse Volksmusik held Ruud Appelhof is  vanuit Limburg naar het Hotel gekomen om voor je op te treden, maar ook de winnaar Musikantenkönig van "Immer wieder sonntags" 2012, Andreas Hastreiter, is vanuit het Beierse Woud aangereisd.  Ruud en Andreas zetten samen de hele avond het hotel op zijn kop. De Oberlausitz zal weten dat "Die Holländer" geweest zijn!

 

Dag 6 - Zondag 3 juli 2022

Na het uitgebreide ontbijt vertrek je weer richting Nederland. De chauffeur van Brookhuis gaat ons weer veilig thuis afleveren, vol mooie herinneringen aan een onvergetelijke vakantie.Hotel Quirle Häusl ****